Uitstap naar museum te Halen op zaterdag 10 augustus 2019

Herdenking van 'De Slag der zilveren helmen'. Een gegidste wandeling van ongeveer 8 km over het slagveld en de mogelijkheid om het privémuseum over het gevecht te bezoeken.

Vertrek 12u30 kerk Booischot of 13u30 aan het museum in Halen. Carpooling wordt georganiseerd. Inschrijven kan tot ten laatste 27 juli, door overschrijving van 12 euro op rekening nummer BE13 41610959 5139 van Heemkring Die Swane met vermelding ' uitstap Halen'.Inschrijven voor 1 augustus. Inschrijven is ook mogelijk via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of 015 224949 (paul van hemeledonck)

In de prijs is begrepen de toegang tot het museum, de gids, een 'Halens Helmke', een streeklikeurtje bij aanvang van de wandeling en op het einde van het bezoek is er nog een tas koffie met een stuk 'vlaai' voorzien.

 

Molendag en oogstfeesten op zondag 25 augustus 2019 op het heemerf Kaastrooimolen en Pandoerenhoeve aan de Bruggeneindse Heibaan.

Kom genieten van stemmige volksmuziek en bewonder de oude tractoren en de dorsmolen die ter plaatse het graan zal dorsen dat door de Vrienden van 't veld uit Geel op traditionele wijze werd geoogst.

 

Iedereen welkom en het heemerf is zoals steeds gratis toegangkelijk.

Brood bakken Heemerf Keesstromolen - Pandoerenhoeve , Bruggeneindse Heibaan 13, 2220 Heist-op-den-Berg

Als het weer het toelaat wordt er iedere eerste en derde zondag vanaf de maand april tot oktober in de namiddag lekker vers brood gebakken.

 

Weefsessies op een historisch weefgetouw uit de 18de eeuw

 op zondag 14 juli en 8 september  van 14u - 18u in het heemmuseum Die Swane, Kerkplein 24, Heist-op-den-Berg

Toegang gratis.

Op het heemerf aan de Keesstroomolen en Pandoerenhoeve zal de Koninklijke harmonie Rust Roest Verbroedering uit Heist-op-den-Berg van 15u tot 16u30 de Open Monumentendag opluisteren met een onvervalst 'MOLENCONCERT'.

Het optreden is natuurlijk gebonden aan de voorwaarde van goed weer op die dag. Als de weergoden mee willen, brengen een 25-tal muzikanten 2X een half uur ontspannnde muziek aan de voet van de molen.

Toegang gratis. Iedereen welkom.